Vergelijk 2.832.387 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google publiceert pensioendatum Nexus-toestellen

Nieuws Google publiceert pensioendatum Nexus-toestellen
Door ,

Op de supportpagina van Google is nu te lezen hoe lang Nexus-toestellen nog updates krijgen. Het is een handig overzicht waarin je makkelijk kan zien wat de gemiddelde levensduur van een Nexus-toestel is. En die is lang.

Stilletjes voegde Google de data omtrent de Nexus-toestellen de afgelopen weken toe, maar nu is het pas ontdekt. Op de support-site van Google Nexus-toestellen is nu te lezen wat de datum is dat de toestellen stoppen met het krijgen van software-updates. Deze zogenaamde EOL-data (End-of-life) betekenen natuurlijk niet dat je Nexus-toestel stopt met werken, maar wel dat je niet meer de nieuwste Android-versie krijgt.

Update-lijst

De data zijn natuurlijk interessant voor mensen die al een Nexus-toestel hebben, maar natuurlijk net zo goed voor potentiële kopers. Als je nu een Huawei Nexus 6P aanschaft bijvoorbeeld, weet je dat je in ieder geval tot september 2017 Android-updates krijgt. De volledige lijst hieronder:

  • Nexus 6P: September 2017
  • Nexus 5X: September 2017
  • Nexus 6; Oktober 2016
  • Nexus 5: Oktober 2015
  • Nexus 9 (tablet): Oktober 2016
  • Nexus 7 (2013) (tablet): Juli 2015
  • Nexus 10 (tablet): November 2014

Nexus-toestellen krijgen standaard drie jaar na de release software-ondersteuning voor bugs en dergelijke. Aangezien de nieuwe Nexus-smartphones al een tijdje geleden zijn gelanceerd, is die periode nu dus wat korter. NIeuwe Android-updates, voor gebruikers het meest interessant, worden uitgerold tot twee jaar na de releasedatum. Daar kunnen de meeste fabrkanten niet aan tippen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden