Vergelijk 2.623.989 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei: 'simpeler' EmotionUI 5.0 komt in derde kwartaal

Nieuws Huawei: 'simpeler' EmotionUI 5.0 komt in derde kwartaal
Door ,

De volgende versie van Huawei's interface zal dit najaar gepresenteerd worden. EmotionUI moet beter aansluiten op de Westerse markt, aldus de fabrikant.

De eerste smartphone met Huawei EmotionUI 5.0 verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar, zo bevestigde de fabrikant tegenover GSMinfo.nl. In een gesprek met Li Changzhu, het hoofd van Huawei's mobiele divisie, gaf de fabrikant de eerste details van de nieuwe interface. Volgens Changzhu wordt EmotionUI 5.0 toegankelijker en minder complex. Net als in voorgaande versies krijgen gebruikers veel mogelijkheden om het ontwerp te customizen, bijvoorbeeld met de ingebouwde Themes. 

Flinke vernieuwingen

De topman lijkt zich goed bewust van de kritiek op Huawei's software. Hoewel EmotionUI populair is in thuisland China, ervaren Westerse consumenten Huawei's Android-interface doorgaans als frustrerend. De fabrikant maakt veel aanpassingen aan het standaardontwerp van Android waardoor de software sterk op Apple's iOS lijkt.

Daar komt met EmotionUI 5.0 mogelijk verandering in. Changzhu impliceerde dat 5.0 dichter bij standaard Android zal zitten. Hoewel hij geen details gaf over hoe dat eruit zal zien, zegt hij dat Huawei goed geluisterd heeft naar feedback uit het Westen voor de nieuwe software.

Dat Huawei klaar is voor een sprong naar EmotionUI 5.0 suggereert dat het bedrijf grotere aanpassingen gaat maken. Het bedrijf presenteerde eerder dit jaar versie 4.1, een relatief kleine update met minimale verbeteringen. De laatste grote update vond plaats in 2015, toen het bedrijf EmotionUI 4.0 introduceerde. 

Het bedrijf nam in 2015 Abigail Brody aan, voorheen bij Apple verantwoordelijk voor het design van iOS. Huawei zegt dat Brody nog bezig is met het opbouwen van haar team. Het is echter mogelijk dat ze dit najaar al een eerste stempel zal drukken op de look van Huawei's software met EmotionUI 5.0.

Releasedatum

De introductie van EmotionUI 5.0 volgt in het derde kwartaal van 2016 volgens de topman, dus uiterlijk eind september. Vermoedelijk wordt de software gepresenteerd met een nieuwe telefoon in Huawei's Mate-reeks. Deze worden doorgaans begin september onthuld op de IFA-technologiebeurs in Berlijn.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden