Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft introduceert contactloos betalen in Windows 10 Mobile

Nieuws Microsoft introduceert contactloos betalen in Windows 10 Mobile
Door ,

Na Android Pay en Apple Pay komt nu ook Microsoft met een eigen betaaldienst voor zijn Windows-smartphones. De Wallet-app op deze toestellen zal het doen van betalingen met je smartphone mogelijk gaan maken met de aankomende grote update voor Windows 10.

Betalen met je smartphone is een fenomeen dat zich steeds wijder aan het verspreiden is. Zowel Google als Apple bieden een betalingsdienst aan met Android Pay en Apple Pay respectievelijk, terwijl ook banken zoals ING het doen van contactloze betalingen aanbieden met hun eigen apps. Deze betalingen verlopen via nfc, hetzelfde systeem waarmee de Nederlandse ov-chipkaart en contactloos betalen met je bankpas werken.

Nu werkt ook Microsoft aan een betaaldienst via de smartphone met de Wallet-app die op Windows 10-toestellen meegeleverd wordt. De achterliggende technologie werkt door dezelfde informatie aan een contactloze kassa te geven als wanneer je een bankpas met nfc zou gebruiken. Door deze techniek aan te wenden zouden Windows 10-gebruikers bij vrijwel alle contactloze kassa's kunnen betalen zonder dat deze expliciete ondersteuning nodig hebben voor Windows 10.

De nieuwe Wallet-app zal in de Anniversary-update voor Windows 10 geïntegreerd zitten, welke deze zomer beschikbaar zal zijn voor Windows 10-smartphones. Als je toestel dus nfc aan boord heeft zal je waarschijnlijk het toestel kunnen gebruiken om te betalen. Voor nu zal de dienst alleen in de VS uitgerold worden, dus we zullen af moeten wachten of ook Nederlandse gebruikers aan de slag kunnen met de betalingsdienst. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden