Vergelijk 4.232.910 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto Z is eerste smartphone zonder audiopoort

Nieuws Moto Z is eerste smartphone zonder audiopoort
Door ,

De Motorola Moto Z heeft geen aansluiting voor koptelefoons, zo heeft de fabrikant vannacht laten weten. Consumenten moeten draadloos of met de meegeleverde adapter naar muziek luisteren.

Zowel de Moto Z als de Moto Z Force hebben geen audiopoort, zo bleek kort na de aankondiging van beide toestellen vannacht. Gebruikers die toch met een bedrade koptelefoon naar muziek willen luisteren kunnen gebruik maken van de meegeleverde adapter. Deze adapter sluit je aan op de USB-C-poort van het toestel, en biedt alsnog een plek voor je 3,5mm-audioaansluiting. 

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, geeft geen verdere verklaring voor de afwezigheid van de audiopoort. Vermoedelijk heeft het onder andere te maken met de geringe dikte van de Moto Z: het toestel is slechts 5 millimeter dik, waardoor de audiopoort eigenlijk te dik zou zijn. Dat is echter geen verklaring voor waarom de Z Force ook niet een dergelijke poort heeft. Dat toestel is namelijk iets dikker (7 millimeter) en zou dus wel ruimte moeten hebben.

iPhone 7

Het zijn de eerste smartphones van een grote fabrikant zonder zo'n aansluiting. Lenovo is echter niet de enige fabrikant die het verwijderen van de audiopoort op de planning had staan. Er gaan al geruime tijd hardnekkige geruchten rond dat Apple de volgende iPhone ook zonder aansluiting wil leveren.

Vanaf de iPhone 7 zouden consumenten hun koptelefoons moeten aansluiten op de Lightning-poort als ze niet via Bluetooth naar audio willen luisteren. Apple's volgende vlaggenschip wordt waarschijnlijk in september onthuld.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden