Vergelijk 2.843.622 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beveiligingsupdate Galaxy S6 Edge uitgerold

Nieuws Beveiligingsupdate Galaxy S6 Edge uitgerold
Door ,

De Samsung Galaxy S6 Edge is aan de beurt voor een kleine update. De maandelijkse beveiligingsupdate van Google uit mei vindt ditmaal zijn weg naar het toestel. Samsung dicht met de update ook wat Galaxy-specifieke lekken.

Sinds Google is begonnen met het uitrollen van maandelijkse beveiligingsupdates voor Android, is de update-frequentie voor Samsung-toestellen ook enorm toegenomen. Misschien had het ook wel wat te maken met de klachten van de Consumentenbond. Hoe dan ook, de toptoestellen van Samsung krijgen nu vaker updates die de meest recente lekken in de beveiliging dichten.

Galaxy S6 Edge update

Nu is de Galaxy S6 Edge aan de beurt. Het toestel, dat vorig jaar april uitkwam, is inmiddels vervangen door de Galaxy S7 Edge, maar bevindt zich uiteraard nog in veel broekzakken van consumenten. Met de update van Samsung worden de beveiligingsupdates van mei naar het toestel uitgerold. Daarnaast dicht Samsung een aantal lekken die alleen in Samsung-toestellen zitten. Overigens bracht Google de beveiligingsupdates van juni enige dagen geleden uit, dus men loopt wel een maand achter.

Beschikbaarheid van de update is vooralsnog een beetje gefragmenteerd. De update wordt niet in een keer naar alle toestellen uitgerold, maar vindt in plaats daarvan gefaseerd plaats. Duidelijk is wel dat de toestellen die via een provider zijn aangeschaft iets langer zullen moeten wachten dan de los aangeschafte toestellen. Weten of jouw toestel al aan de beurt is? Ga naar Instellingen, en dan Toestel-info. Daar staat de knop waarmee je handmatig naar updates kan zoeken.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden