Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 2 Android 6.0-update rolt over-the-air uit

Nieuws OnePlus 2 Android 6.0-update rolt over-the-air uit
Door ,

OnePlus 2-bezitters kunnen vanaf deze week een over-the-air update naar Android 6.0 Marshmallow verwachten. De update wordt gecombineerd met OxygenOS 3.0.2.

Volgens de fabrikant wordt de Android 6.0-update voor de OnePlus 2 binnen 48 uur uitgerold naar alle exemplaren van het toestel. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de software klaar staat voor jouw smartphone. Omdat de update over-the-air wordt uitgerold hoef je geen informatie over te zetten vanaf je PC: downloaden en installeren kan direct vanaf het toestel.

De nieuwe software heeft relatief lang op zich laten wachten. Google bracht ruim negen maanden geleden de definitieve versie uit van Android 6.0 Marshmallow. OnePlus bracht een beta-versie van de OnePlus 2-software uit in maart, en na uitvoerig testen volgt vandaag een definitieve release. Inmiddels ligt Android N, de volgende grote update van Google, al op de loer. Bovendien wordt de OnePlus 3, het volgende vlaggenschip van de fabrikant, volgende week onthuld.

OxygenOS 3.0

OnePlus combineert de update met OxygenOS 3.0, de eigen Android-interface van de fabrikant. Onder andere de camera-interface wordt daarmee verbeterd, en er zijn vele verbeteringen op de achtergrond die ervoor moeten worden dat het toestel soepeler loopt. Met Google's nieuwe Doze-functionaliteit wordt het batterijverbruik op de achtergrond sterk teruggedrongen. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden