Vergelijk 3.032.669 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z5-update brengt Stamina Mode terug

Nieuws Sony Xperia Z5-update brengt Stamina Mode terug
Door , - 1 reactie

Een nieuwe update voorziet de Sony Xperia Z5 wederom van een Stamina Mode. Ook de Xperia Z5 Compact wordt van de batterijbesparende modus voorzien.

Sony is begonnen met de uitrol van een update voor de Xperia Z5 en de Z5 Compact. De update, met versienummer 32.2.A.0.224, kan over-the-air gedownload worden en wordt geleidelijk wereldwijd beschikbaar gemaakt. De nieuwe software voorziet beide smartphones van een Stamina Mode, en laat gebruikers de camera openen vanaf het lockscreen. Ook wordt Google's Android-beveiligingsupdate van april 2016 meegeleverd.

Stamina Mode was tot vorig jaar een bekende feature op veel Sony-smartphones. Gebruikers konden Stamina Mode inschakelen om enkele niet-essentiële features van hun toestel uit te zetten, waardoor de batterijduur fors bespaard kon worden. In sommige gevallen kon de batterijduur zo met meerdere uren worden verlengd. Ook was er een Ultra Stamina Mode, waarmee je slechts toegang had tot een handjevol apps, maar waarmee wel aanzienlijk werd bespaard op batterijverbruik.

Sony Xperia Z5 Stamina Mode Sony Xperia Z5 Stamina Mode

Stamina Mode en Doze

Met de introductie van Android 6.0 Marshmallow werd Stamina Mode tijdelijk verwijderd, omdat de functie niet goed werkte in combinatie met Doze. Deze door Google aan Android toegevoegde functionaliteit zorgde ook al voor automatische batterijbesparing op stand-by, maar leverde minder batterijwinst op dan Stamina Mode. Sony heeft de afgelopen maanden gesleuteld aan zijn feature, waardoor deze nu ook weer werkt op toestellen met Android 6.0. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden