Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gaat Google lijst publiceren met traag updatende producenten?

Nieuws Gaat Google lijst publiceren met traag updatende producenten?
Door ,

Het zou zomaar kunnen dat Google een lijst gaat publiceren met de meest langzaam updatende telefoonbouwers. Die lijst houdt het bedrijf nu al bij, maar men twijfelt of de lijst openbaar gemaakt wordt. Gaan de updates daardoor sneller?

Traag uitrollende updates: het is voor veel mensen behoorlijk frustrerend. Dat vinden echter niet alleen consumenten, ook Google ergert zich eraan. Het bedrijf heeft dan ook de afgelopen tijd een lijst bijgehouden met hoe lang telefoonbouwers en mobiele providers erover doen om updates uit te rollen naar hun Android-toestellen. Google zou er nu over denken om die lijst openbaar te maken.

Meer druk voor fabrikanten

Het idee achter die bekendmaking is dat het wat druk zet achter de fabrikanten om sneller updates uit te rollen. Het zou in ieder geval veel gemakkelijker worden voor consumenten om te zien welke fabrikant zijn updates het snelst klaar heeft, en welke fabrikant er het langzaamst over doet. Fabrikanten zouden er om precies diezelfde reden uiteraard minder gelukkig mee zijn, zeker ook omdat ze niet altijd invloed hebben op de snelheid waarmee een update wordt uitgerold.

Dat ligt namelijk in enige mate ook aan de providers. Die moeten de updates nalopen om te kijken of er geen problemen optreden. Dat dat niet geheel overbodig is, liet de Nexus 4 en Nexus 5-update naar Lollipop wel zien. Daardoor konden Vodafone-gebruikers opeens niet meer sms'en. Om dat soort fratsen te voorkomen, moeten providers de updates dus ook checken, met de nodige vertraging als gevolg.

De lijst publiek of niet

Overigens heeft Google op dit moment nog niet besloten wat het gaat doen. Volgens Bloomberg, waar het verhaal oorspronkelijk verscheen, is men binnen Google nog aan het discussieren wat de beste plan van aanpak is. Wellicht dat een publieke lijst daarbij een handige stok achter de deur is voor Google. Hoeft de Consumentenbond Samsung ook niet meer aan te klagen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden