Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft schrapt 1850 banen, gooit mobiele divisie om

Nieuws Microsoft schrapt 1850 banen, gooit mobiele divisie om
Door ,

Eerder verkocht Microsoft al de rechten om Nokia-dumbphones te maken aan het Taiwanese Foxconn, waardoor er weinig overbleef van het Finse bedrijf. Nu schrapt het bedrijf 1850 banen, waaronder veel medewerkers die voormalig bij Nokia werkzaam waren.

Stukje bij beetje lijkt het er op dat Microsoft de overblijfselen van Nokia van de hand wil doen. Nadat vorige week het onderdeel dat aan dumbphones werkte verkocht werd aan Foxconn bleek dat het wereldwijde aandeel van Windows Phone onder de één procent gezakt was. 

Of de aangekondigde ontslagen een antwoord op deze resultaten zijn is niet duidelijk, maar uit een interne memo blijkt dat Microsoft 1850 banen binnen de smartphonedivisie wil gaan schrappen. Bijna driekwart van deze werknemers bevinden zich in Finland, het thuisland van wat vroeger Nokia was. Naast al deze ontslagen noteert het bedrijf ook een afschrijving van bijna een miljard dollar, waarvan een deel besteed wordt aan de ontslagen medewerkers.

'Surface Phone'

Wat dit concreet voor Windows-smartphones betekent is niet duidelijk, maar wat wél duidelijk is is dat Microsoft toegewijd blijft aan het ondersteunen van Lumia-smartphones. Geruchten melden wel dat de firma overweegt geen nieuwe Lumia-toestellen meer uit te brengen. In plaats daarvan zou de Surface-divisie, bekend van zijn laptop-tablets, een toestel uit gaan brengen, die al tijden in geruchten terugkeert als de Surface-phone.

Wat de ontslagen in combinatie met de geruchten concreet zullen betekenen voor Microsoft is nog niet helemaal duidelijk. In de tussentijd gaat de ontwikkeling van Windows 10 gestaag door, op zowel mobiele apparaten als PC's. Eind juli zal de grote Anniversary-update uitgebracht worden, wat een heleboel nieuwe features naar het besturingssysteem zal gaan brengen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden