Vergelijk 2.803.876 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows 10 krijgt optie voor nummerblokkering

Nieuws Windows 10 krijgt optie voor nummerblokkering
Door ,

Microsoft laat gebruikers in de toekomst nummerblokkering toepassen op ongewenste contacten. Screenshots van de nieuwe functie zijn opgedoken.

Met de nummerblokkering kun je voorkomen dat ongewenste contacten je bellen of sms'en. Nieuwe screenshots tonen hoe Microsoft de functionaliteit aan Windows 10 Mobile toe wil voegen. De feature lijkt onderdeel van een losstaande 'ID & Filter'-app, waar gebruikers een overzicht krijgen van verschillende blokkeropties.

Uit de screenshots blijkt dat Microsoft je bovendien de optie biedt om nummers die bekend staan als spammers automatisch te blokkeren. Ook kun je specifieke categorieën blokkeren: je kunt bijvoorbeeld callcenters, makelaars of taxibedrijven (tijdelijk) negeren. SMS-berichten met twijfelachtige inhoud kunnen ook weggehouden worden.

Microsoft Windows 10 ID & Filter

Het is nog onbekend wanneer Microsoft de nieuwe functie beschikbaar maakt voor Windows 10-gebruikers. Het bedrijf lanceert deze zomer een grote update voor het mobiele besturingssysteem; vermoedelijk zal ID & Filter rond die tijd ook uitgerold worden. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden