Vergelijk 3.198.389 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Eyeprint' geregistreerd: Galaxy Note 6 irisscanner?

Nieuws 'Samsung Eyeprint' geregistreerd: Galaxy Note 6 irisscanner?
Door ,

Samsung werkt mogelijk aan een irisscanner voor zijn smartphones. De Koreaanse fabrikant heeft verschillende merknamen vastgelegd die daar op wijzen.

Samsung heeft merknaamregistraties vastgelegd voor de 'Samsung Iris' en 'Samsung Eyeprint'. Beide aanvragen werden eerder deze week ingediend bij de European Union Intellectual Property Office, of EUIPO, zo ontdekte GalaxyClub. Dat wijst erop dat Samsung van plan is een irisscanner aan zijn smartphones toe te voegen.

Hoewel de registratie geen verdere informatie biedt, lijkt het waarschijnlijk dat Samsung de technologie wil implementeren aan een toekomstig vlaggenschip als de Galaxy Note 6. Vorige maand verschenen er al berichten dat Samsung actief irisscanners aan het testen is in India, wat suggereert dat we de scanners op niet al te lange termijn geïmplementeerd  kunnen zien. 

Samsung Iris en Eyeprint registratie

De Microsoft Lumia 950, 's werelds eerste smartphone met irisscanner, verscheen eind vorig jaar. Zodra de scanner voorop het toestel je oog herkent wordt de telefoon ontgrendeld. Hoewel irisscanners betrouwbaar zijn en goede beveiliging bieden, zijn ze wel wat onhandiger dan andere beveiligingsmethodes. Zo moet je het toestel vaak recht voor je neus houden om goed te kunnen scannen, en is het lastig om te ontgrendelen terwijl je in beweging bent. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden