Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung rolt Android N-updates uit in vierde kwartaal'

Nieuws 'Samsung rolt Android N-updates uit in vierde kwartaal'
Door ,

De Samsung Galaxy S7 en andere vlaggenschepen krijgen eind dit jaar een update naar Android N, zo beweert een betrouwbare bron. Of de nieuwe software nog voor het einde van het jaar in Nederland verschijnt is nog onduidelijk.

Samsung is van plan nog voor het einde van het jaar verschillende vlaggenschepen van Android N te voorzien, zo beweert het doorgaans betrouwbare SamMobile. De site claimt dat onder andere de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus een update kunnen verwachten. Google brengt de definitieve versie van Android N in het derde kwartaal uit, en Samsung hoopt zijn updates in het vierde kwartaal uit te rollen. 

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat het om een voorlopige planning gaat. In voorgaande jaren was Samsung ook voornemens om de updates op korte termijn uit te rollen, maar daar kwam vaak weinig terecht. De Android 6.0-update voor de Galaxy S6 was eind 2015 slechts in een zeer beperkt aantal landen beschikbaar, en een brede uitrol volgde pas in 2016. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat Android N pas in 2017 de Galaxy S7 bereikt. 

Het is nog onduidelijk of de Samsung Galaxy Note 6, het volgende grote vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant, zal launchen met Android N. Volgens de laatste geruchten verschijnt de phablet in augustus of september, rond dezelfde tijd als de nieuwe versie van Android. Daardoor is het nog onzeker of de nieuwe software op tijd af is voor de launch van de Note 6

Overzicht: Welke smartphones krijgen de Android N-update?

Overzicht: Welke smartphones krijgen de Android N-update?

19 mei 2016 - Hoewel Google nog druk bezig is met het testen van Android N, zal de software dit jaar uitrollen voor een groot aantal smartphones. Check dit artikel om te zien of er een Android N-update voor jouw smartphone in de planning staat.

Android N: nieuwe features

Het nieuwe Android biedt onder andere ondersteuning voor Multi Window, zodat je meerdere apps tegelijkertijd in beeld kunt hebben. Verbeteringen op de achtergrond moeten voor een langere accuduur en snellere apps zorgen. Ook zijn de notificaties vernieuwd, waardoor je kunt reageren op binnenkomende berichten zonder een app te openen.

(via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden