Vergelijk 2.357.217 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC maakt plannen Android N-update bekend

Nieuws HTC maakt plannen Android N-update bekend
Door ,

HTC heeft bekend gemaakt welke smartphones een update naar Android N kunnen verwachten. Vooralsnog noemt het bedrijf slechts een handjevol vlaggenschepen.

De HTC 10, One M9 en One A9 krijgen dit najaar een update naar Android N, zo heeft de fabrikant laten weten. HTC geeft nog geen precieze releasedatum voor de update, maar dat is deels omdat nog onbekend is wanneer Google de definitieve versie van Android N vrijgeeft. HTC zegt meer details over de uitrol van de update bekend te maken als Google zijn plannen onthult.

Mocht je een andere HTC-smartphone hebben dan de drie bovenstaande, dan ben je niet per definitie uitgesloten. Het bedrijf zegt dat de lijst hiermee nog niet compleet is, en dat ook een aantal andere toestellen de nieuwe software kunnen verwachten. Ook dat wordt later dit jaar verder uitgewerkt.

Wat is er nieuw in Android N?

Android N werd begin maart gepresenteerd door Google. Vannacht rolde het bedrijf de derde Developer Preview van de nieuwe software uit. Het nieuwe Android biedt onder andere ondersteuning voor Multi Window, zodat je meerdere apps tegelijkertijd in beeld kunt hebben. Ook zijn de notificaties vernieuwd, waardoor je kunt reageren op binnenkomende berichten zonder een app te openen. Verbeteringen op de achtergrond moeten voor een langere accuduur en snellere apps zorgen. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden