Vergelijk 3.166.861 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Allo: Google's nieuwe berichtendienst met Smart Reply

Nieuws Allo: Google's nieuwe berichtendienst met Smart Reply
Door ,

Google introduceerde zojuist Allo, een nieuwe berichtendienst met verschillende unieke features. Zo kunnen gebruikers met Smart Reply snel antwoorden zonder te typen.

Allo is een nieuwe berichtendienst die veel slimme features van Google samenbrengt. Google's virtuele assistent, de Smart Replies uit Inbox, en verschillende andere handige opties komen samen in de app. Daarmee lijkt Google de concurrentie aan te gaan met diensten als WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger.

De app zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn voor iPhone en Android. 

Slimme, snelle reacties

Met Smart Reply kun je reageren op berichten zonder dat je een compleet antwoord hoeft te typen. Als je een veelvoorkomende vraag wordt gesteld, zoals iemand die wil weten of je op tijd bent voor een afspraak, kun je via Allo direct aangeven of het lukt of dat je wat extra tijd nodig hebt. Je kunt zelfs direct reageren op foto's, dankzij de beeldherkenning van Google: zo kun je de hond van je vriend complimenteren met één druk op de knop. De feature zit al langer in mailapp Inbox, en is handig voor snelle reacties terwijl je onderweg bent.

Smart Replies in Allo

Ook Google Assistent, de nieuwe virtuele assistent van Google, wordt een onderdeel van de app. Zo kun je tijdens een gesprek een zoekopdracht uitvoeren, om afbeeldingen in je bericht te verwerken. Of je vraagt Google een leuk restaurant in de buurt voor jou en je gesprekspartner uit te zoeken, en om zelfs direct te reserveren. Je kunt een gesprek met de assistent starten om in 'gewone mensentaal' je zoekopdrachten of verzoeken door te geven.

Daarnaast biedt Allo veel bekende features van andere berichtenapps, zoals een flink aantal emoji's, stickers, en ruimte voor bots. Externe ontwikkelaars kunnen Allo uitbreiden en voorzien van extra functies. Vanuit de app kun je je foto's bewerken en direct doorsturen. Uniek in Allo is de mogelijkheid om je berichten 'fluisterend' of 'schreeuwend' te verzenden: naast elk bericht zit een slider om de grootte van je tekst aan te passen. Zo kun je je enthousiaste reactie extra vet doorsturen.

Privacy

Privacy is volgens Google een ander belangrijk onderdeel van Allo. De app heeft een Incognito-mode. Berichten die je via deze mode verstuurd zijn end-to-end encrypted, en kunnen dus alleen door jou en je gesprekspartner gelezen worden en door niemand anders onderschept worden. Je kunt tijdsgevoelige berichten versturen, die na het lezen of na een paar uur direct verdwijnen. 

Duo

Google introduceert ook nog eens Duo, een nieuwe videochat-applicatie. Met Duo kun je makkelijk en snel berichten starten met vrienden en familie. Google benadrukt dat de app vooral gebruiksvriendelijk en makkelijk om in te stappen moet zijn, om communicatie aan te moedigen. Als je iemand opbelt, verschijn je bijvoorbeeld gelijk in beeld bij de persoon die je opbelt. Ook Duo is vanaf deze zomer beschikbaar voor Android en iOS. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden