Vergelijk 2.953.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google rolt eerste beta Android N uit

Nieuws Google rolt eerste beta Android N uit
Door ,

De volgende versie van Android is vandaag weer een stapje dichterbij gekomen. Een nieuwe Android N Developer Preview wordt vanaf vandaag uitgerold.

Android N Developer Preview 3 werd zojuist gepresenteerd op de Google I/O keynote, Google's jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Het is de eerste Beta-versie van het nieuwe Android; de vorige previews worden door Google als Alpha-versies bestempeld. Dat betekent dat de Preview een stuk stabieler is, en dat definitieve versie niet lang meer op zich zal laten wachten. 

Google heeft onder andere veel verbeteringen doorgevoerd op de achtergrond die ervoor zorgen dat apps tot wel 75% sneller kunnen installeren. Ook hebben ze zo'n 50% minder opslagruimte nodig. Bovendien is de batterijduur teruggedrongen. Je Android-telefoon heeft dezelfde apps als altijd, maar ze zijn nu energiezuiniger en sneller. 

Developer Preview 3 downloaden kan door je aan te sluiten bij Google's Android Beta-programma. Dat kan echter alleen met een recente Nexus-telefoon. Je moet beschikken over een Nexus 6P, Nexus 5X of Nexus 6. Gebruikers die zich hebben aangesloten bij het programma krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor ze klaarstaat. 

Android N features

Wat is er nieuw in Android N?

Google gaf begin maart de eerste Developer Preview van Android N vrij. De software introduceerde onder andere een Multi Window-functionaliteit in Android. Daarmee kun je meerdere apps tegelijkertijd op je scherm tonen. Zo heb je in de bovenste helft een chatgesprek via WhatsApp staan, terwijl je de onderste helft kunt gebruiken om informatie op te zoeken in je browser.

Ook de notificaties worden aangepakt. Zo kun je voor bepaalde apps direct vanuit de notificaties reageren op binnenkomende berichten, zonder de app zelf te hoeven openen. Er is een Dark Theme toegevoegd, om de witte achtergrond van veel meegeleverde applicaties te vervangen door een donkere achtergrond. Tot slot zou Android door verbeteringen aan de Doze-functionaliteit energiezuiniger moeten zijn. 

Google introduceert Android N: vernieuwde notificaties, split screen

Google introduceert Android N: vernieuwde notificaties, split screen

9 mrt 2016 - Maanden eerder dan verwacht lanceerde Google vandaag een eerste blik op de volgende versie van Android. De Android N Developer Preview is op korte termijn beschikbaar voor Nexus-toestellen.

Android N voor andere smartphones

Heb je geen Nexus-telefoon, dan zul je nog iets langer moeten wachten op de volgende versie van Android. Google heeft aangegeven dat de definitieve versie in het derde kwartaal van 2016 verschijnt. Fabrikanten moeten de software dan vaak nog wel aanpassen om geschikt te maken voor hun toestellen, waardoor het enkele maanden kan duren voor een update voor jouw smartphone wordt uitgerold. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden