Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft verkoopt 'dumbphones' aan Foxconn

Nieuws Microsoft verkoopt 'dumbphones' aan Foxconn
Door ,

Microsoft doet een deel van het oude Nokia van de hand. Het team dat simpele telefoons produceerde wordt doorverkocht aan het Taiwanese Foxconn.

FIH Mobile, een dochterbedrijf van Foxconn, betaalt Microsoft 350 miljoen dollar voor de overname van de divisie die werkte aan feature phones. Ook mag Foxconn de Nokia-naam gebruiken voor de goedkope mobieltjes. 

Microsoft nam Nokia's mobiele divisie in 2013 over. Hoewel het bedrijf de focus legde op Lumia-smartphones met Windows Phone 8, werden er ook nog altijd simpele mobieltjes uitgebracht. 'Dumbphones' als de Nokia 230 waren vooral bedoeld voor opkomende markten, maar verschenen vaak ook in Nederland. 

Windows 10

Langzaam maar zeker lijkt Microsoft steeds meer afstand te nemen van zijn overname. Het bedrijf ontsloeg vorig jaar al duizenden voormalige Nokia-medewerkers, en maakte bekend minder nieuwe Lumia's uit te brengen. Windows 10, de nieuwste versie van Microsofts mobiele besturingssysteem, is vooralsnog geen groot succes. Bronnen beweren dat niet het Lumia-team, maar het Surface-team Microsoft's volgende high-end smartphone mag ontwikkelen.

Wat Foxconns plannen zijn met voor het nieuwe bedrijfsonderdeel is nog onbekend. 

(via)

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden