Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update voor Samsung Galaxy S5 Plus naar Android 6.0 Marshmallow

Nieuws Update voor Samsung Galaxy S5 Plus naar Android 6.0 Marshmallow
Door ,

Na de Samsung Galaxy S5 krijgt nu ook de Galaxy S5 Plus een update naar Android 6.0 Marshmallow. Het is alweer de tweede grote update voor het toestel, dat eerder van 4.4 KitKat naar 5.0 Lollipop werd geüpgraded.

Samsung heeft duidelijk een flinke zwiep gegeven aan de update-molen. Twee weken geleden kreeg de Galaxy S5 al een update naar Android 6.0 Marshmallow, en nu is ook de Galaxy S5 Plus (SM-G901F) aan de beurt. Het is de tweede update voor de S5 Plus, die vorig jaar maart al een update kreeg van Android 4.4 KitKat naar Android 5.0 Lollipop. De Galaxy S5 Plus is een speciale, nieuwere variant van de Galaxy S5.

Update downloaden

Oveirgens gaat het hier om versie 6.0.1 dus je krijgt niet de aller- allerlaatste versie, maar dat zal de meeste mensen worst wezen. De update wordt nu uitgerold voor de Duitse Galaxy S5 Plus, maar we verwachten dat het niet lang meer duurt voordat deze versie ook in ons koude kikkerlandje zijn intrede zal doen. De update zal OTA worden uitgerold, dus je krijgt er vanzelf een melding van zodra de update beschikbaar is. Je kan overigens ook zelf checken of de update al voor jou beschikbaar is, via Instellingen->Toestel-info->Software-update.

Met Android 6.0 Marshmallow komt er een flinke trits nieuwe features naar de S5 Plus. Denk daarbij aan Android Doze, waarmee je flink wat batterij kan besparen door apps in standby-modus uit te schakelen. Ook heeft Samsung de TouchWiz-interface aangepast, en zijn er een aantal beveiligingsupdates uitgerold.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden