Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple Music krijgt make-over met iOS 10'

Nieuws 'Apple Music krijgt make-over met iOS 10'
Door ,

Apple Music krijgt binnenkort waarschijnlijk een grondige make-over. De muziekdienst zou deze zomer van een nieuw design voorzien worden.

Het nieuwe ontwerp van Apple Music wordt één van de belangrijkste onderdelen van iOS 10, zo beweert het doorgaans betrouwbare 9to5Mac. Volgens bronnen van die site verschijnt een beta van het vernieuwde Apple Music deze zomer, met een definitieve release in september, samen met iOS 10. 

Het huidige, kleurrijke ontwerp van Apple Music zou worden vervangen door een simpelere look met vooral zwart en wit. De achtergronden en teksten zullen allemaal zonder fratsen getoond worden, en er is meer ruimte voor de albumcovers. Zo moet het ontwerp levendiger overkomen, zonder dat het afleidt van de muziek.

3D Touch

Daarnaast zouden er verschillende 3D Touch-snelkoppelingen toegevoegd worden, waarmee het onder andere makkelijker wordt om muziek te delen met anderen. De 'For You'-sectie, waarin Apple Music suggesties geeft, wordt overzichtelijker en meer in de spotlights gezet, al zouden de suggesties zelf volgens de bron niet veranderen. Tot slot zou je straks vanuit Apple Music de songteksten kunnen vinden van de nummers die je luistert. 

Het vernieuwde Apple Music wordt waarschijnlijk gepresenteerd op WWDC, Apple's jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. De conferentie wordt afgetrapt met een presentatie van Apple's topman Tim Cook op 13 juni, waar naast Apple Music ook iOS 10 en andere nieuwe software wordt verwacht. 

Apple Music

App name
Audio en video

Met Apple Music kun je voor een vast maandelijks bedrag onbeperkt je favoriete muziek luisteren. Ook kun je nieuwe muziek ontdekken met uitgebreide playlists, of het online radiostation Beats 1.

Play Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden