Vergelijk 2.871.318 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 9 met Kirin 960-chipset verschijnt eind 2016'

Nieuws 'Huawei Mate 9 met Kirin 960-chipset verschijnt eind 2016'
Door ,

Huawei's volgende phablet is mogelijk al vanaf eind dit jaar verkrijgbaar. De Huawei Mate 9 zou dan in hetzelfde jaar als zijn voorganger verschijnen.

De Huawei Mate 9 ligt eind dit jaar al in de winkels, zo beweert de Chinese analist Pan Jiutang. Volgens Jiutang wordt het de eerste smartphone met Huawei's nieuwe Kirin 960-chipset. Deze chipset zou voorzien zijn van krachtige hardware, met onder andere een octa-core GPU. Ook zou de Kirin 960 ondersteuning bieden voor LTE Cat. 12, op dit moment de allersnelste vorm van 4G.

De analist claimt ook dat Huawei's volgende phablet een dubbele camera achterop heeft, net als de onlangs verschenen Huawei P9. Waar de P9 het met 12 megapixelcamera's moet doen, zou de Mate 9 over een dubbele 20 megapixelcamera beschikken. Of ook deze camera's in samenwerking met Huawei zijn ontwikkeld is nog onbekend.

Phablets

De Huawei Mate-reeks bestaat uit verschillende smartphones van phabletformaat. Mate-toestellen worden doorgaans in september gepresenteerd op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Vorig jaar verscheen daar de Huawei Mate S. Niet veel later bracht de fabrikant ook nog de Mate 8 uit, die pas sinds begin dit jaar in Nederland verkrijgbaar is. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden