Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft brengt Surface Phone pas volgend jaar uit'

Nieuws 'Microsoft brengt Surface Phone pas volgend jaar uit'
Door ,

Microsoft's volgende Windows 10-vlaggenschip zal mogelijk pas volgend jaar verschijnen. Bronnen beweren dat de Surface Phone een geplande release van april 2017 heeft.

De Surface Phone verschijnt in april 2017, zo beweeert het doorgaans goed ingevoerde Windows Central. Geruchten over het toestel zoemen al maanden rond. Het zou het volgende grote vlaggenschip zijn van Windows 10 Mobile, ontwikkeld door het team dat ook Microsoft's Surface-tablets maakt.

Als de releasedatum klopt, betekent dat mogelijk dat er in 2016 helemaal geen high-end Windows 10-smartphones van Microsoft verschijnen. Het bedrijf lanceerde de software eind 2015 met de Lumia 950. Sindsdien is de mid-range Lumia 650 uitgebracht, maar zijn er geen berichten over nieuwe high-end smartphones. 

'Lumia 950 teleurstellend'

De bron beweert dat er intern bij Microsoft ook grote ontevredenheid was over de Lumia 950 en Lumia 950 XL. De Windows 10-vlaggenschepen werden eind vorig jaar met weinig enthousiasme ontvangen door het grote publiek, en dat sentiment zou gedeeld worden door Microsoft zelf. De toestellen zouden niet genoeg innovatie bieden, en Windows 10 Mobile zou nog teveel gebreken kennen. 

Microsoft zou verschillende updates in de pijplijn hebben zitten om Windows 10 Mobile in vorm te krijgen. De eerste grote update zou deze zomer moeten verschijnen, al ligt de focus van deze 'Anniversary Update' waarschijnlijk vooral op de desktopversie van Windows 10. Redstone 2, de interne naam voor de volgende grote update, zou wel focussen op Mobile. Deze update zou volgens de bron echter pas gelijktijdig met de Surface Phone verschijnen, in april 2017. Wat voor features en verbeteringen Microsoft gepland heeft is nog onbekend 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden