Vergelijk 2.474.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft: 'Windows 10 Mobile blijft nog jaren leven'

Nieuws Microsoft: 'Windows 10 Mobile blijft nog jaren leven'
Door ,

Windows 10 voor smartphones gaat de komende jaren niet verdwijnen, zo drukt Microsoft zijn partners op het hart. Er zouden verschillende nieuwe toestellen in ontwikkeling.

Microsoft blijft absoluut geloven in Windows 10 voor smartphones, zo heeft het bedrijf laten weten in een mail aan topmannen van verschillende partners en andere bedrijven. Terry Myerson, hoofd van Microsoft's Windows-groep, zegt dat Windows 10 Mobile nog jaren ondersteund zal worden. Het bedrijf zegt een roadmap te hebben die vele jaren in de toekomst reikt.

Om zijn argument kracht bij te zetten zegt Myerson dat er ook verschillende nieuwe smartphones met Windows 10 Mobile in de maak zijn. Hij geeft niet aan wanneer we deze toestellen kunnen verwachten. Eerder dit jaar zoemden er nog geruchten rond dat de Lumia 650 Microsoft's laatste smartphone met Windows 10 in 2016 zou zijn. Dat gerucht lijkt met deze uitspraken ontkracht te worden.

Kwartaalcijfers

Microsoft maakte vorige week zijn kwartaalcijfers bekend, en die bleken behoorlijk tegen te vallen op mobiel gebied. In drie maanden tijd wist het bedrijf slechts 2,3 miljoen Lumia's te verkopen, tegenover 8,6 miljoen Lumia's in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee blijft Windows 10 fors achter bij Android en iOS. Microsoft lijkt voorlopig echter van geen opgeven te willen weten. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden