Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt Galaxy S5 Android 6.0-update uit in Nederland

Nieuws Samsung brengt Galaxy S5 Android 6.0-update uit in Nederland
Door , - 7 reacties

Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S5 kunnen vanaf vandaag aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. De fabrikant is begonnen met de lokale uitrol van de update.

De Samsung Galaxy S5 update heeft vannacht eindelijk Nederland bereikt. De nieuwe software wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, en is al een tijdje beschikbaar in verschillende andere Europese landen. In Nederland zijn als eerste de unbranded Galaxy S5 en de Vodafone-variant aan de beurt. Heb je je toestel bij een andere provider gekocht, dan kun je de update waarschijnlijk binnen enkele dagen verwachten.

De nieuwe firmware heeft versienummers XXU1CPD3 (voor de Vodafone-variant) en XXU1CPD2 (voor unbranded telefoons). Je krijgt automatisch een notificatie zodra je de update downloaden kunt. Eventueel kun je zelfchecken of de update al beschikbaar is door bij 'Instellingen' naar 'Toestel-info' te gaan en voor 'Software-update' te kiezen. Omdat het om een update van ruim 800MB gaat valt aan te raden hem enkel te downloaden over een WiFi-verbinding. 

Android 6.0: Doze, beveiliging en meer

Na het installeren van de update is je smartphone voorzien van Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Deze introduceert onder andere de Doze-functie, die het batterijverbruik van je smartphone op stand-by fors terug moet dringen. Ook wordt je voorzien van de nieuwste bescherming tegen kwetsbaarheden in Android, en heeft Samsung wat subtiele wijzigingen doorgevoerd aan het ontwerp van TouchWiz. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden