Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Galaxy S6 beveiligingsupdate uit in Nederland

Nieuws Samsung rolt Galaxy S6 beveiligingsupdate uit in Nederland
Door ,

De Samsung Galaxy S6 wordt deze week voorzien van de nieuwste beveiliging. Een update voor het oude vlaggenschip rolt nu ook uit in Nederland.

Niet alleen de Samsung Galaxy S6, maar ook de Galaxy S6 Edge en de S6 Edge+ kunnen de nieuwe software vanaf vandaag verwachten. Samsung rolt de update nu uit in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Je krijgt automatisch een notificatie zodra deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Evcentueel kun je zelf ook op de beschikbaarheid van de update controleren door bij de instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen.

Google brengt sinds eind 2015 maandelijks beveilingsupdate uit voor Android. Die moeten bescherming bieden tegen nieuwe kwetsbaarheden en lekken in het mobiele besturingssysteem. Fabrikanten moeten deze updates zelf geschikt maken voor hun smartphones, iets wat onder andere Samsung redelijk goed bij weet te houden. Met deze nieuwe update is de Galaxy S6-reeks volledig up-to-date qua bescherming.

Palmdetectie

Daarnaast heeft Samsung ook verbeterde palmdetectie in de update verwerkt. Deze was al onderdeel van een Galaxy S7-update die onlangs verscheen. Het touchscreen kan nu beter het verschil registreren tussen je vingers en de rest van je hand. Hou je bijvoorbeeld je toestel rond de randen vast, dan worden dat vasthouden niet geregistreerd als aanrakingen. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden