Vergelijk 2.711.526 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft: Lumia's met Windows 10 verkopen slecht

Nieuws Microsoft: Lumia's met Windows 10 verkopen slecht
Door ,

Microsofts eerste smartphones met Windows 10 zijn vooralsnog weinig succesvol. Uit de vannacht gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat de verkopen fors gekelderd zijn.

In het eerste kwartaal van 2016 wist Microsoft slechts 2,3 miljoen Lumia's te verkopen, zo maakte het bedrijf vannacht bekend. Dat is een forse daling ten opzichte van dezelfde vorig jaar, toen Microsoft nog 8,6 miljoen Lumia's wist te verkopen. De omzet uit smartphones daalde ook fors, met 46 procent. 

De tegenvallende verkoopcijfers zijn extra opvallend omdat dit het eerste volledige kwartaal was met verschillende Windows 10-smartphones. Microsoft introduceerde de Lumia 950 eind vorig jaar, maar heeft begin dit jaar geprobeerd veel aandacht te trekken met de nieuwe Lumia's. Ook de voordelige Lumia 550 en de Lumia 650 werden in de afgelopen maanden uitgebracht. 

In totaal behaalde Microsoft over het afgelopen kwartaal een winst van 3,5 miljard dollar, op een totale omzet van 20,5 miljard dollar. Die omzet ligt iets lager dan dezelfde periode vorig jaar, en volgens Microsoft komt dat vooral door de tegenvallende verkoop van Lumia's.

Vooruitzicht

Microsoft verwacht niet dat de cijfers in het komende kwartaal veel positiever zullen zijn. De fabrikant zegt dat er nog veel onverkochte Lumia's in magazijnen liggen. De waarde van deze toestellen wordt met de maand lager, maar de vraag van verkooppartners is niet groot genoeg om ze allemaal uit te kunnen leveren. Dat betekent doorgaans dat de omzet verder zal dalen in latere kwartalen. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden