Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Developer Preview van Android N naar Xperia Z3

Nieuws Sony brengt Developer Preview van Android N naar Xperia Z3
Door ,

Sony heeft samen met Google een voorlopige versie van Android N uitgebracht voor de Xperia Z3. Deze zogeheten 'Developer Preview' moet app-ontwikkelaars in staat stellen hun apps alvast voor de nieuwe Android-versie te optimaliseren.

Sony heeft in samenwerking met Google een voorlopige versie van Android N uitgebracht voor de Sony Xperia Z3. Dat is opmerkelijk, want niet eerder kwam er een Developer Preview uit voor een ander toestel dan een Nexus-toestel. Het betekent ook dat Sony zomaar Android N naar de Xperia Z3 kan gaan brengen, zodra die Android-versie officieel wordt uitgerold.

Developer Preview

Overigens is de Developer Preview die nu is uitgebracht niet echt geschikt voor dagelijks gebruik. Deze versie van Android is meer op app-ontwikkelaars gericht die hiermee hun apps alvast klaar kunnen maken voor Android N. Die apps kunnen dan alvast worden geprogrammeerd om om te gaan met nieuwe functies in Android N zoals het direct reageren op notificaties en het multitasken in twee schermen.

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Sony deze Developer Preview uitbrengt voor de Xperia Z3. Dat toestel is bepaald niet veel verkocht, terwijl bijvoorbeeld de Xperia Z2 en de Z3 Compact veel populairder waren. Nou maakt dat voor het testen van apps natuurlijk weinig uit, maar veel Z3's zijn er niet in omloop voor developers. Het was daarnaast logischer geweest om Android N eerst naar het meest recente toestel te brengen, de Xperia Z5.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden