Vergelijk 2.018.928 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Brede uitrol Galaxy S5 Android 6.0 update begonnen

Nieuws Brede uitrol Galaxy S5 Android 6.0 update begonnen
Door ,

Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S5 kunnen waarschijnlijk op korte termijn aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. Samsung is begonnen met de uitrol van de update voor het Europese model.

Samsung begon eind maart met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow voor de Galaxy S5. De update was toen echter enkel beschikbaar voor een Amerikaans model van de smartphone. Sinds deze week melden ook gebruikers van het Europese Galaxy S5-model, de SM-G900F, dat ze de update hebben ontvangen.

De update is op moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland. Nieuwe versies van Android worden doorgaans geleidelijk wereldwijd uitgerold. Het kan dus nog enkele dagen tot weken duren voor de nieuwe software in Nederland gedownload kan worden. Dat de Galaxy S5-update ook voor het Europese model beschikbaar is, betekent echter dat Android 6.0 niet al te lang meer op zich zal laten wachten.

Wat is er nieuw in Android 6.0?

Android 6.0 Marshmallow biedt vernieuwde app-permissies, waarmee gebruikers beter inzicht kunnen krijgen in de telefoondata die hun applicaties opvragen. Ook is het batterijverbruik op stand-by fors teruggebracht met de nieuwe 'Doze'-functionaliteit. Samsung belooft daarnaast nog een groot aantal bugfixes, verbeterde prestaties en kleine verbeteringen aan de eigen applicaties. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden