Vergelijk 2.727.909 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile gaat smartphones voorzien van extra apps met updates

Nieuws T-Mobile gaat smartphones voorzien van extra apps met updates
Door ,

Klanten van T-Mobile kunnen in de toekomst mogelijk providerupdates verwachten voor hun smartphones. Daarmee zou de provider nieuwe functionaliteit én extra apps willen aanbieden.

T-Mobile is in gesprek met verschillende fabrikanten over het aanbieden van providerupdates, zo bevestigt het bedrijf aan Tweakers. Als deze hun goedkeuring geven, kan alle klanten met een simkaart van T-Mobile of Ben in hun toestel extra updates worden aangeboden. De consument zelf moet de update wel goedkeuren voordat deze daadwerkelijk gedownload wordt.

De update zou toestellen onder andere van extra functionaliteit moeten voorzien, zoals de mogelijkheid om te bellen via 4G via T-Mobile's netwerk. Ook ondersteuning voor NL-Alert zou via een update uitgerold kunnen worden, al bieden de meeste smartphones dat standaard al aan.

Apps en ringtones

Daarnaast is er nog een ander, zichtbaarder deel aan de updates. T-Mobile zou consumenten ook ringtones, notificatiegeluiden en extra apps willen aanbieden. Het is niet duidelijk om welke apps het gaat, maar vermoedelijk om bijvoorbeeld de My T-Mobile-app van de provider. Ook Deezer, de muziekdienst waar T-Mobile mee samenwerkt, lijkt waarschijnlijk. Een woordvoerder van de provider beweert dat gebruikers de extra apps desgewenst ook zelf weer kunnen verwijderen. 

Er zouden gesproken worden gevoerd met onder andere HTC, Samsung en LG. Met die laatste fabrikant zijn de gesprekken al vrij vergevorderd. De twee bedrijven werkten bovendien al eerder samen met de LG G4: consumenten die dat toestel kochten bij T-Mobile kregen een splashscreen met het logo van de provider te zien tijdens het opstarten. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden