Vergelijk 3.330.365 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Stamina Mode terug in Android 6.0 Marshmallow

Nieuws Sony brengt Stamina Mode terug in Android 6.0 Marshmallow
Door ,

Sony Xperia-smartphones hebben binnenkort weer de beschikking over Stamina Mode, zo heeft de fabrikant laten weten. De batterijbesparende modus gaat in de nabije toekomst weer een testfase in.

Gebruikers die deelnemen aan Sony's Xperia Beta Program kunnen binnenkort weer aan de slag met Stamina Mode, zo blijkt uit een mail van Sony die XperiaBlog bemachtigde. Daarin belooft de fabrikant dat de feature binnenkort zijn terugkeer in Android zal maken. Als de feature goed blijkt te werken in de beta, zal deze vermoedelijk breder worden uitgerold voor andere smartphones van Sony. 

Stamina Mode was een optie in Sony-telefoons die het batterijverbruik ervan fors terugbracht. Als gebruikers Stamina Mode inschakelden, werd de software aangepast om maximaal energiezuinig te zijn. Achtergrondprocessen werden afgesloten, en de processor werd niet meer volledig ingezet. Daardoor kon een Xperia waarvan de accu zowat leeg is toch nog enkele uren worden gebruikt.

Doze

Met Android 6.0 Marshmallow introduceerde Google de vergelijkbare Doze-functionaliteit, die ook het aantal achtergrondprocessen beperkt als je toestel op stand-by staat. Volgens Sony werkte de 'oude' Stamina Mode niet goed met het nieuwe Doze, waardoor de functie tijdelijk verwijderd werd. Nu lijkt Sony de feature alsnog terug te brengen, al moeten gebruikers van bijvoorbeeld de Xperia Z5 daar nog iets langer op wachten. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden