Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony rolt Android 6.0-update uit naar Xperia Z3 en Xperia Z2

Nieuws Sony rolt Android 6.0-update uit naar Xperia Z3 en Xperia Z2
Door ,

We moesten er even op wachten, maar Sony heeft ons geduld dan toch eindelijk beloond. De Japanse firma is begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van Android naar de Xperia Z3-serie en de Xperia Z2.

Sony had al een tijdje een versie van Android 6.0 Marshmallow beschikbaar gesteld voor de Xperia Z3 en Z3 Compact. Deze versie was eigenlijk een testversie en was vooral een manier voor Sony om specifieke functies uit te testen met gebruikers die zich hier voor in wilden schrijven. Het lijkt er dan ook op dat Marshmallow Concept uiteindelijk uitgegroeid is tot de definitieve update.

De uitrol van deze definitieve update lijkt nu eindelijk van start te zijn gegaan voor zowel de grote Xperia Z3 als de Z3 Compact, met daarnaast ook ondersteuning voor de iets oudere Xperia Z2. De update voegt een aantal nieuwe functies van Android Marshmallow toe, zoals Doze voor een betere batterijduur en het nieuwe permissiemodel, maar ook verbeterde camera-software en dubbel tikken om het scherm aan te zetten. Daarnaast zijn alle beveiligingsupdates tot en met februari 2016 aan de update toegevoegd.

De update rolt in eerste instantie uit voor testers van het eerder genoemde testprogramma, maar zal gefaseerd naar alle gebruikers wereldwijd uitgerold worden. Als je dus niet meteen een notificatie ontvangt zul je dus even geduld moeten hebben.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden