Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Kwetsbaarheid in Siri geeft toegang tot contacten en foto's

Nieuws Kwetsbaarheid in Siri geeft toegang tot contacten en foto's
Door ,

Het blijkt mogelijk om dankzij een handigheidje in Siri toegang te krijgen tot iemands foto's en contacten, zonder dat je een code hoeft in te voeren. Alleen mensen die Twitter hebben, vallen onder de kwetsbaarheid.

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in Siri, die kwaadwillenden toegang geeft tot contacten en foto's op een iPhone. De kwetsbaarheid treft de iPhone 6S en 6S Plus, en heeft met de Twitter-integratie van Siri te maken. Alleen als je een Twitter-account hebt ingesteld op je iPhone en Siri daartoe toegang hebt gegeven, is je telefoon dus kwetsbaar.

De bug

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je opent Siri (dit kan zonder je scherm te ontgrendelen) en vraagt of ze op Twitter kan zoeken. Als er in de zoekresultaten iets voorkomt dat kan worden toegevoegd aan een contact, zoals een emailadres, telefoonnummer of adres, is het kassa. Je hoeft dan simpelweg alleen 3D Touch te gebruiken om te kiezen voor 'Toevoegen aan bestaand contact' om een lijst met contacten te krijgen. Via die lijst kan je ook toegang krijgen tot de foto-bibliotheek, omdat je bij elk contact een foto kan instellen en die actie je rechtstreeks je bibliotheek inleidt. En dat zonder een wachtwoord te vereisen.

Mensen die SIri uit hebben staan, geen Twitter hebben of de integratie van Twitter uit hebben staan, hoeven zich dus geen zorgen te maken. Overigens moeten gebruikers bij de eerste keer Twitter wel met een wachtwoord autoriseren. Het uitzetten van Twitter-integratie is ook erg eenvoudig. Ga simpelweg naar Instellingen->Twitter en zet daar Siri uit.

Apple iPhone 6S beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 17,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 19,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 22,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 6S aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden