Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone SE ondersteunt geen 4G+

Nieuws Apple iPhone SE ondersteunt geen 4G+
Door ,

In een analyse van de onderdelen van de iPhone SE zijn een aantal interessante zaken naar voren gekomen. Zo gebruikt de nieuwste iPhone onderdelen van maar liefst drie generaties iPhones. Het meest opvallende is dat 4G+-ondersteuning ontbreekt.

In een uitgebreide analyse van Chipworks is aan het licht gekomen dat de iPhone SE een unieke mix van hardware is van Apple-telefoons van de afgelopen twee jaar. De iPhone SE mag dan wel de processor van de iPhone 6S aan boord hebben, verder zijn er ook onderdelen van de iPhone 6 en de iPhone 5S terug te vinden in de iPhone SE. Meest opvallende is de modem, die afkomstig is uit de iPhone 6. Dat betekent dat de iPhone SE, net als dat toestel, geen 4G+ ondersteunt.

iPhone SE in onderdelen

Om de iPhone SE een allegaartje van onderdelen te noemen, zou het toestel tekort doen. Wel zijn de keuzes van Apple hier en daar best interessant te noemen. Zo kiest het bedrijf uit Cupertino ervoor de processor uit de iPhone 6S te plaatsen, maar gebruikt het tegelijkertijd vrolijk de touchscreen-controller uit de iPhone 5S. De NFC-chip, die overigens afkomstig is van het Nederlandse NXP, komt wel weer uit de iPhone 6S.

Zoals we eerder al zeiden komt de modem, een Qualcomm MDM9625M om precies te zijn, uit de iPhone 6. Deze modem ondersteunt wel 4G, maar geen 4G+. Nou is die laatste standaard op het moment nog alleen hier en daar in de randstad te ontvangen, maar een beetje jammer is het wel. Het betekent dat als je écht snel mobiel internet wil op een iPhone, je veroordeeld bent tot de 6S of 6S Plus.

Apple iPhone SE beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 16,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 18,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 18,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 21,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone SE aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden