Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tele2 start met bellen via 4G

Nieuws Tele2 start met bellen via 4G
Door ,

Tele2 is de concurrentie een stap voor. De provider is als eerste in Nederland begonnen met het aanbieden van gesprekken over 4G. Je kon bij Tele2 al gewoon internetten via het 4G-netwerk, maar nu komt daar dus VoLTE bij.

Tele2 heeft een primeur. Het is de eerste provider in Nederland die bellen via het 4G-netwerk gaat aanbieden. Het zogeheten VoLTE (Voice over LTE) is gunstig voor de belkwaliteit, en in dit geval ook voor Tele2's winstcijfers. De providers heeft namelijk alleen een 4G-netwerk. Tele2-abonnee's maken voor 3G en 2G gebruik van het T-Mobile netwerk. Daar betaalt men uiteraard voor.

Concurrentie ook bezig met VoLTE

Overigens zitten de andere providers ook niet stil. Men is druk bezig gesprekken ook over 4G te laten lopen, niet in de laatste plaats omdat men de afgelopen tijd flink in dat netwerk heeft geïnvesteerd. Zo hebben KPN, Vodafone en T-Mobile inmiddels een landelijk dekkend 4G-netwerk. Het laten lopen van gesprekken over dat netwerk is een logische volgende stap.

Met zijn 4G-netwerk heeft Tele2 overigens ook landelijke dekking, maar het kan altijd zijn dat je net op een plek zit waar geen bereik is.. Tot nu toe schakelden Tele2-klanten steeds terug op T-Mobile als er geen Tele2-mast in de buurt was. Dat is een unieke situatie: geen enkele andere provider kent zo'n terugschakelsysteem. Vrije keus is dat overigens niet: Tele2 heeft bij de laatste telecomveiling vrij beperkt ruimte gekocht. Een 3G én 4G-netwerk zou daarin niet passen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden