Vergelijk 3.443.771 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia Z5-update zorgt voor Google Play Store-problemen'

Nieuws 'Sony Xperia Z5-update zorgt voor Google Play Store-problemen'
Door ,

De update naar Android 6.0 Marshmallow die Sony maar kort geleden uitbracht voor de Xperia Z5 blijkt niet helemaal soepel te zijn verlopen. Sommige gebruikers melden namelijk dat de Google Play Store op de nieuwste software niet meer lijkt te werken.

Sony was één van de eerste fabrikanten met een werkende versie van Android 6.0 Marshmallow voor zijn smartphones. Deze software was vooral bedoeld om ontwikkelaars een voorproefje te geven van wat Sony in petto had voor zijn toestellen met Marshmallow. Ook bestaat er een testvariant van Android 6.0 Marshmallow voor gebruikers van de Xperia Z3 en Z3 Compact in de vorm van Marshmallow Concept, waarbij testers direct feedback over Sony's Android-versie aan het bedrijf kunnen geven.

Nu is het een aantal weken geleden sinds de officiële update naar Android 6.0 voor de Xperia Z5, maar deze update lijkt niet helemaal zonder problemen te zijn verlopen. Sommige gebruikers melden namelijk dat de Google Play Store op hun toestel vastloopt met openen sinds hun toestel is bijgewerkt naar Android 6.0 Marshmallow middels de officiële update. Sony geeft als advies je Xperia Z5 naar fabrieksinstellingen te resetten, dan al niet middels het officiële PC Companion-programma vanaf je PC of Mac.

Of Sony een nieuwe update gaat uitbrengen voor de Xperia Z5 is nog niet helemaal duidelijk: de fabrikant laat eigenlijk maar weinig los over enige problemen met de Google Play Store. Het is altijd mogelijk dat het bedrijf intern nog bezig is met het onderzoeken van het probleem en of het op te lossen is met een update. We zullen dus af moeten wachten tot we meer informatie van de Japanse firma krijgen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden