Vergelijk 2.492.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple: 'iOS 9.3-update zorgde voor problemen bij oude iPhones'

Nieuws Apple: 'iOS 9.3-update zorgde voor problemen bij oude iPhones'
Door ,

Gebruikers van een oude iPhone hebben de afgelopen dagen mogelijk last gehad van een vervelende bug na installatie van een update naar iOS 9.3. Apple zegt het probleem nu opgelost te hebben.

Apple rolde de iOS 9.3 update maandagavond uit, maar al snel gaven gebruikers van een oude iPhone aan dat ze na installatie hun toestel niet meer konden gebruiken. Na het downloaden van de update werd de iPhone herstart, en moest er opnieuw ingelogd worden op een Apple-account voor het toestel gebruikt kon worden. Bij oudere toestellen werd echter gevraagd om log-ins voor oude accounts, waar gebruikers de gegevens vaak kwijt van zijn

Het probleem zou alleen opduiken bij gebruikers met een iPhone 5S of ouder, en pas nadat een toestel naar iOS 9.3 bijgewerkt werd. Nadat het probleem bekend werd zette Apple de uitrol van de update voor deze toestellen tijdelijk stop. Inmiddels is er een nieuwe versie van de software uit voor deze smartphones die wel veilig zou moeten zijn. Bezitters van een oude iPhone kunnen hem vanaf nu downloaden. 

Apple rolt iOS 9.3 update uit voor iPhone: Night Shift en meer

Apple rolt iOS 9.3 update uit voor iPhone: Night Shift en meer

21 mrt 2016 - De nieuwste versie van iOS is vanaf vandaag beschikbaar voor de iPhone en iPad. Apple introduceert met de iOS 9.3 update onder andere een nachtmodus voor de helderheid, en de mogelijkheid om je notities te beschermen met je vingerafdruk.

Oplossingen

Voor gebruikers die de update al op hun toestel hebben staan, biedt Apple verschillende oplossingen op zijn site. Zo kan de iPhone ook geactiveerd worden via iTunes op de PC of Mac. Daarnaast kan via de iCloud-website de Activation Lock verwijderd worden. Mocht dat allemaal niet werken, dan kunnen gebruikers ook contact opnemen met Apple Support. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden