Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone gooit buitenlandbundels omhoog, prijzen voor roaming omlaag

Nieuws Vodafone gooit buitenlandbundels omhoog, prijzen voor roaming omlaag
Door ,

De buitenlandbundels van Vodafone worden groter. Dat heeft alles te maken met de nieuwe roaming-tarieven die de provider moet doorvoeren van Europa. Het wordt veel goedkoper om buiten je bundel te bellen, sms'en en internetten.

Internet in het buitenland. Het was altijd al een kostbare aangelegenheid, maar met de steeds verder oprukkende Europese regels versoepelen mobiele telefoonproviders de prijzen. Nu is het Vodafone dat zijn tarieven aanpast. Vanaf 30 april gaan de nieuwe tarieven in, die een stuk lager liggen dan wat er nu geldt. Vodafone's eigen bundels kosten nog evenveel maar worden wel groter.

Nieuwe tarieven

Omdat Vodafone zich moet houden aan de nieuwe Europese regels gaan de tarieven buiten de bundel vooral drastisch omloog. Voor een minuut bellen in het buitenland betaal je nu nog 23 cent, maar vanaf 30 april is dat nog maar 6 cent. Gebeld worden gaan van 6 cent naar 1 cent. Internetkosten gaan ook omlaag, want voor 1 MB betaal je nu nog 24 cent maar na 30 april nog maar een schamele 6 cent. Dan wordt het opeens interessant om buiten je bundel te gaan internetten!

Prijzen per minuut/MB/SMS Nu Na 30 april
Bellen 23 cent 6 cent
Gebeld worden 6 cent 1 cent
Internet per MB 24 cent 6 cent
SMS'en 7 cent 2 cent

Vodafone past dus ook haar eigen bundels aan. De naam en de kosten van de bundels worden niet aangepast. Je betaalt dus nog steeds voor de Op Reis-dagbundel de prijs van 2 euro. De Op Reis XL-bundel kost nog steeds 4 euro. Wat je krijgt voor die bundels is echter wel toegenomen, en bij de Op Reis-bundel vaak meer dan verdubbeld.

Bundels Op Reis (nu) 2,- Op Reis (1 mei) 2,- XL (nu) 4,- XL (1 mei) 4,-
Bellen 20 min 50 min 100 min 125 min
Gebeld worden 20 min 50 min 100 min 125 min
Internet 35 MB 50 MB 100 MB 125 MB
SMS'jes 20 50 100 125

Je krijgt dus voor hetzelfde geld meer belminuten, sms'jes en data, maar dat maakt de bundels niet persé interessanter dan voorheen. Voorheen was het namelijk niet zo voordelig om buiten je bundel te internetten. Daar komt nog bij dat je voor die 2 of 4 euro alles krijgt, of je dat nou nodig hebt of niet. Daarmee worden de bundels eigenlijk alleen interessant als je van plan bent ze maximaal te gebruiken.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden