Vergelijk 2.007.968 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone SE vervangt iPhone 5S in Apple's assortiment

Nieuws iPhone SE vervangt iPhone 5S in Apple's assortiment
Door ,

De inmiddels bijna drie jaar oude iPhone 5S was tot voor kort nog gewoon verkrijgbaar bij Apple. Met de introductie van de iPhone SE wordt het toestel echter uitgefaseerd.

De iPhone 5S is verwijderd uit Apple's line-up, zo blijkt uit de bijgewerkte website van de fabrikant. De maandag aangekondigde iPhone SE heeft de plaats van de 5S ingenomen. De smartphone is te vinden naast de iPhone 6S, 6S Plus en hun voorgangers. 

Dat betekent echter niet dat de iPhone 5S direct volledig verdwijnt. Verschillende Nederlandse webwinkels bieden het toestel aan. De kans is echter groot dat Apple de productie van het toestel langzaam zal uitfaseren, en dat binnen enkele maanden alleen nog de iPhone SE verkrijgbaar is.  

Apple's keuze is niet al te opmerkelijk gezien de sterke gelijkenissen tussen de iPhone SE en de 5S. Het design van de twee smartphones is nagenoeg identiek. Zo kunnen hoesjes voor de iPhone 5S zonder problemen met het nieuwe toestel gebruikt worden. De iPhone 5S is op dit moment wel zo'n 100 euro goedkoper dan de SE adviesprijs, maar daar staat tegenover dat het nieuwe toestel een stuk krachtiger is. 

iPhone SE specificaties

Smartphones van Apple zijn doorgaans zo'n drie jaar in productie, een mijlpaal die de 5S net niet haalt. Het toestel werd in september 2014 onthuld, en is daarmee ondertussen bijna drie jaar oud. Het was tot vorige week de laatste iPhone met een 4 inch scherm. De nieuwe iPhone SE brengt het compacte formaat weer terug, maar dan met de kracht van een iPhone 6S. Apple heeft de SE voorzien van dezelfde A9-chipset en ook de 12 megapixelcamera is identiek. De fabrikant is daarmee vrijwel alleen in het produceren van high-end smartphones met een klein scherm. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden