Vergelijk 3.031.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG maakt G3 Android 6.0 update beschikbaar in Nederland

Nieuws LG maakt G3 Android 6.0 update beschikbaar in Nederland
Door ,

De LG G3 kan vanaf deze week ook in Nederland worden bijgewerkt naar Android 6.0 Marshmallow. De nieuwe software is inmiddels beschikbaar voor lokale gebruikers van het toestel.

De Android 6.0 update voor de LG G3 wordt over-the-air uitgerold; je kunt hem dus downloaden via je toestel zelf. Je krijgt automatisch een notificiatie zodra de nieuwe software voor jouw smartphone klaarstaat. Desgewenst kun je ook LG Bridge gebruiken om de update via je PC op je G3 te installeren. De software heeft versienummer V30c. 

Marshmallow introduceert onder andere de Doze-functie, die ervoor zorgt dat je het batterijverbruik op stand-by fors terug kan dringen. Daarnaast zijn de app-permissies vernieuwd: je krijgt nu beter inzicht in de data die applicaties van je vereisen. Je kunt de LG G3 nu vanuit de notificaties op Stil zetten, en Knock Code is verbeterd en uitgebreid. Tot slot zijn er een heleboel kleine aanpassingen gemaakt in de stabiliteit en het ontwerp van LG's eigen Android-skin. 

Android N update

LG lanceerde de G3 in het voorjaar van 2014 nog met Android 4.4 KitKat. Sindsdien zijn er al verschillende grote updates voor verschenen. Android 6.0, dat bijna een half jaar geleden door Google werd uitgebracht, is al een tijdje beschikbaar in andere landen. Of en wanneer de LG G3 een Android N update kan verwachten is nog onbekend. De nieuwe versie van Android zal al direct te vinden zijn op de LG G5, die vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden