Vergelijk 3.033.697 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Samsung Galaxy S5 Android 6.0 update begonnen

Nieuws Uitrol Samsung Galaxy S5 Android 6.0 update begonnen
Door ,

Bezitters van de Samsung Galaxy S5 kunnen op korte termijn aan de slag met Android 6.0 Lollipop. Samsung is begonnen met de wereldwijde uitrol van de update.

De Android 6.0 update voor de Samsung Galaxy S5 is sinds vannacht beschikbaar in Zuid-Korea, zo melden verschillende gebruikers. De nieuwe software zal de komende weken vermoedelijk geleidelijk wereldwijd uitgerold worden. Zuid-Korea is Samsungs thuisbasis, en is daarom vaak als eerste aan de beurt bij grote updates. Wanneer de Android 6.0 S5 update in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend.

Android Lollipop biedt vernieuwde app-permissies, waarmee gebruikers beter inzicht kunnen krijgen in de data die hun applicaties gebruiken. Ook is het batterijverbruik op stand-by fors teruggebracht met de nieuwe 'Doze'-functionaliteit. Samsung belooft daarnaast nog vele stabiliteitsverbeteringen en bugfixes. 

Android N

De Samsung Galaxy S5 werd in 2014 gelanceerd met Android 4.4 KitKat, en heeft inmiddels al verschillende grote updates gehad. De Koreaanse fabrikant is wel redelijk laat met de Lollipop-update: de nieuwe software is inmiddels al ruim vijf maanden geleden uitgebracht door Google. De zoekgigant introduceerde onlangs al een voorlopige versie van Android. Of en wanneer de volledige versie van deze update voor de Galaxy S5 verschijnt is nog onbekend. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden