Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple rolt iOS 9.3 update uit voor iPhone: Night Shift en meer

Nieuws Apple rolt iOS 9.3 update uit voor iPhone: Night Shift en meer
Door ,

De nieuwste versie van iOS is vanaf vandaag beschikbaar voor de iPhone en iPad. Apple introduceert met de iOS 9.3 update onder andere een nachtmodus voor de helderheid, en de mogelijkheid om je notities te beschermen met je vingerafdruk.

De Apple iOS 9.3 update is gratis beschikbaar voor iedereen met een iPhone of iPad die loopt op iOS 9. Dat betekent dat je de update niet alleen kunt downloaden met een iPhone 6S of 6S Plus, maar ook met de inmiddels bijna vijf jaar oude iPhone 4S. Je krijgt automatisch een notificatie zodra je de iOS 9.3 kunt downloaden en installeren op jouw iPhone. 

Omdat het om een forse update van enkele honderden MB's gaat, is aan te raden deze enkel te downloaden als je via WiFi verbonden bent met het internet. Zo voorkom je dat je wel erg snel door je mobiele databundel heen bent. Gebruikers kunnen ook iOS 9.3 downloaden via iTunes op hun Mac of PC. 

Night Shift

Met iOS 9.3 introduceert Apple onder andere de 'Night Shift'-feature. Daarmee kan je iPhone 's nachts automatisch rustiger beeld bieden. Zodra de zon ondergaat worden de kleuren van je scherm iets warmer en minder blauw gemaakt. Dat zou je nachtrust moeten verbeteren. De functie lijkt op f.lux, een applicatie die al langere tijd beschikbaar is voor PC en verschillende andere platformen. 

Apple iOS 9.3 update

Ook zet Apple fors in op het onderwijs. Vanaf iOS 9.3 kunnen scholen meerdere gebruikers toevoegen aan een iPad, en een profiel bijhouden van die gebruikers. Zo kan een school een iPad uitlenen aan meerdere leerlingen. Docenten kunnen zo beheren welke apps de leerlingen gebruiken, en wat hun voortgang is in die applicatie. Het is voor het eerst dat een iPhone of iPad ondersteuning biedt voor meerdere gebruikers; het is nog onduidelijk of deze optie op termijn ook buiten het onderwijs beschikbaar komt.

Notities en CarPlay

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Je Notities kunnen nu beschermd worden met je Touch ID-vingerafdruk. Ook is er een optie om ze te sorteren op alfabet of datum. Vanuit de Gezondheid-app zijn verschillende andere applicaties te vinden die je aan je dashboard kunt toevoegen. CarPlay is voorzien van nieuwe features die het beluisteren van muziek op je iPhone in de auto makkelijker moeten maken. 

iPhone SE

Begin januari bracht Apple al een voorlopige versie uit van de nieuwe software. Nadat ontwikkelaars de iOS 9.3 beta uitgebreid hebben kunnen testen wordt deze beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Apple maakte de uitrol van de update zojuist bekend tijdens een perspresentatie op zijn eigen campus. Daar werd ook de iPhone SE onthuld. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden