Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nederlandse Motorola Moto G (2014) ontvangt Android 6.0-update

Nieuws Nederlandse Motorola Moto G (2014) ontvangt Android 6.0-update
Door ,

De uitrol van de update naar Android 6.0 Marshmallow voor de Moto G uit 2014 begon een maand geleden al in India. Nu melden Nederlandse gebruikers dat ook hier de update uit begint te rollen.

Een maand geleden begon Motorola al met de uitrol van de update naar de nieuwste versie van Android op de tweede generatie Moto G-toestellen, maar dan in India. Langzaam maar zeker zou de Amerikaanse firma de update naar Android 6.0 Marshmallow naar de rest van de wereld brengen, maar wanneer Nederland aan de beurt zou zijn was lange tijd onduidelijk. 

Nu meldt AndroidWorld dat de uitrol van de update naar Android 6.0 voor Motorola's tweede budgettopper ook in Nederland is begonnen. Gebruikers van de Moto G (2014) zouden op korte termijn een notificatie op hun toestel krijgen waarmee de update gemakkelijk geïnstalleerd kan worden. Of de uitrol voor de 4G-variant, de Moto G 4G (2015), ook per direct van start is gegaan is niet duidelijk: het exemplaar waar GSMinfo.nl over beschikt meldt dat er nog geen update beschikbaar is.

Nieuwe functies in Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow voegt een aantal nuttige dingen toe aan de Moto G (2014). Zo zorgt Doze voor een langere batterijduur en voorkomt App Standby dat apps op de achtergrond meer energie verbruiken dan nodig is. Met het nieuwe permissiemodel kies je zelf wat apps mogen doen op je telefoon. Daarnaast zorgt de update er ook voor dat de laatste veiligheidslekken gedicht zijn, waardoor je telefoon ook wat veiligheid betreft weer even mee kan. 

De update is zo'n 500 MB groot, waardoor we je met klem aanraden deze via WiFi te downloaden. Als de notificatie niet direct op je toestel verschijnt kun je via de Instellingen-app handmatig op updates controleren. Krijg je dan nog steeds geen melding, dan zul je even geduld moeten hebben.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden