Vergelijk 2.512.614 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows 10 rolt uit naar Lumia's met Windows 8.1

Nieuws Windows 10 rolt uit naar Lumia's met Windows 8.1
Door ,

Windows 10 rolt vanaf vandaag uit naar een hele trits Windows Phone 8.1-toestellen. Daarmee komt er eindelijk een eind aan een lange periode van onduidelijkheid. Het downloaden is echter een beetje omslachtig.

Het moment is eindelijk daar. Het moment waar zoveel Lumia-bezitters op hebben zitten wachten. De uitrol van de Windows 10-update is begonnen. De lijst met toestellen die de update zal gaan ontvangen is nu eindelijk definitief en hoewel het niet voor alle toestellen tegelijkertijd zal uitrollen, is het toch een belangrijk moment. Heel recht door zee is het update-proces echter niet.

Windows 10 update

Als je een smartphone hebt die nu nog Windows Phone 8.1 draait, is het nodig om de UpdateAdvisor van Microsoft te downloaden. Die analyseert dan je telefoon en kijkt of je toestel in aanmerking komt voor een update. Als dat zo is, moet je nog de update toestaan. Als dat is gedaan, ga je naar de instellingen en zoek je naar Telefoon Update en kan je daar de stappen doorlopen om de update te downloaden. Ook krijg je daar de melding als je update pas op een later moment beschikbaar komt.

Welke toestellen krijgen nu uiteindelijk de update? Microsoft heeft een lijst opgesteld met toestellen die de update in ieder geval ontvangen. Hou je vast, hier komt ie:

Op deze enorme waslijst staan ook een aantal toestellen die niet in Nederland zijn uitgekomen maar we hebben ze voor de volledigheid toch op deze lijst gezet. Het geeft wel aan dat het hier om een enorme operatie gaat. Naar alle waarschijnlijkheid zullen niet alle bovenstaande Lumia-toestellen vanaf vandaag de update klaar hebben staan. We verwachten echter dat dat in de zeer nabije toekomst wel het geval zal zijn.

Heeft jouw Lumia al een update ontvangen of niet? En zo ja, ben je er tevreden mee? Windows 10 lijkt qua uiterlijk redelijk op Windows Phone 8.1, maar onderhuids is veel veranderd. We verwachten dan ook dat veel gebruikers de update zo snel mogelijk zullen installeren.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden