Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt beveiligingsupdate uit voor Galaxy Note 4

Nieuws Samsung brengt beveiligingsupdate uit voor Galaxy Note 4
Door , - 1 reactie

Ondanks dat Samsung nooit echt duidelijk is geweest over welke toestellen het nou bij zou gaan houden met veiligheidsupdates brengt de Koreaanse firma ze met regelmaat uit voor zijn toestellen. Nu is de Galaxy Note 4 aan de beurt.

Sinds het beruchte Stagefright-lek brengen diverse fabrikanten op maandelijkse basis veiligheidsupdates uit voor hun smartphones. Onder andere Samsung, LG en natuurlijk Google zelf brengen iedere maand voor een breed scala aan toestellen updates uit die lekken in Android moeten dichten. In de meeste gevallen zorgen deze updates alleen dat een aantal lekken gedicht worden: nieuwe functies en Android-versies worden doorgaans alleen in grotere updates geintroduceerd.

Nu heeft Samsung weer een veiligheidsupdate uitgebracht, dit keer voor de Galaxy Note 4. Vreemd genoeg is deze smartphone niet meer bijgewerkt sinds het Stagefright-lek, waardoor deze update een heleboel fixes met zich meebrengt. Met de update zijn alle ontdekte lekken gedicht tot en met maart 2016 en bevat nog altijd niet de beloofde update naar Android 6.0 Marshmallow.

Wanneer Samsung de grote update naar Android 6.0 Marshmallow uit gaat brengen is nog onbekend. Ook is het nog niet duidelijk wanneer toestellen van providers zelf de update gaan krijgen: voor nu is de veiligheidsupdate alleen beschikbaar op zogeheten unbranded-toestellen. Als je de notificatie nog niet meteen te zien krijgt op je toestel kan het zijn dat je nog even moet wachten, want updates worden doorgaans gefaseerd uitgerold.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden