Vergelijk 2.421.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'T-Mobile heeft beste mobiele netwerk van Nederland'

Nieuws 'T-Mobile heeft beste mobiele netwerk van Nederland'
Door ,

T-Mobile zou het snelste en meest stabiele mobiele netwerk van Nederland hebben. Het bedrijf heeft echter slechts een nipte voorsprong op de concurrentie.

Nederlandse providers hebben uitstekende netwerken opgezet, zo blijkt uit een onderzoek van P3. Het onderzoeksbureau heeft de verschillende providers van Nederland de afgelopen weken uitgebreid getest. Daaruit blijkt dat de dekking en snelheid van mobiel internet hier uitstekend is.

Uit het onderzoek blijkt dat T-Mobile een score behaalde van 9,7, wat betekent dat de verbinding stabiel was en de dekking uitstekend. De gemiddelde downloadsnelheid lag bij T-Mobile op 65Mbps, de uploadsnelheid lag op 28Mbps. 

De concurrentie deed het niet veel slechter. Zo behaalde KPN een rapportcijfer van 9,4, met downloadsnelheden van 47,5Mbps en uploads van 19,1Mbps. Vodafone scoorde een 9,2 met respectievelijk 35,2 en 17Mbps. Tele2 scoorde het 'laagst', maar behaalde nog altijd een 9. Deze provider verslaat bovendien Vodafone qua downloadsnelheden, met een gemiddelde snelheid van 45,2Mbps. De uploadsnelheid lag wel relatief het laagst, op slechts 13,7Mbps. 

Methodologie

Voor het onderzoek werd de Samsung Galaxy S5 gebruikt om belverbindingen te testen, en de Galaxy Note 4 voor mobiel internet. Beide smartphones werden tussen 28 januari en 9 februari rondgereden in een testauto, zowel in de Randstad als daarbuiten. De smartphones moesten bij iedere provider een belverbinding opzetten, een webpagina laden, twee bestanden downloaden en uploaden, en een YouTube-video afspelen in SD- en HD-kwaliteit.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden