Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC rolt Desire Eye Android 6.0 update uit in Europa

Nieuws HTC rolt Desire Eye Android 6.0 update uit in Europa
Door , - 1 reactie

HTC is begonnen met de uitrol van een Android 6.0 Marshmallow update voor de Desire Eye. De nieuwe software zou vanaf deze week beschikbaar moeten zijn voor de selfie-smartphone.

Bezitters van de HTC Desire Eye kunnen hun toestel waarschijnlijk binnenkort updaten naar Android 6.0 Marshmallow. Verschillende gebruikers van de Europese Eye zeggen een notificatie te hebben ontvangen dat ze update kunnen downloaden. Nieuwe versies van Android worden doorgaans geleidelijk uitgerold door fabrikanten, dus het kan enkele dagen tot weken duren voor de Marshmallow-update ook in Nederland beschikbaar is. 

Nieuw in Android 6.0

Met Android 6.0 wordt onder andere de 'Doze'-functionaliteit toegevoegd. Die zorgt ervoor dat je smartphone op stand-by vrijwel geen batterij verbruikt. Ook zijn de app-permissies vernieuwd. Je krijgt nu beter inzicht in de telefoondata die je apps opvragen. HTC heeft daarnaast zelf nog enkele kleine verbeteringen doorgevoerd in zijn interface en eigen apps.

Lange tijd was het niet duidelijk of de Desire Eye de nieuwe software überhaupt zou ontvangen. De smartphone is inmiddels zo'n anderhalf jaar oud, en werd destijds gelanceerd met Android 4.4 KitKat. Sindsdien zijn er al verschillende grote updates voor verschenen. Het komt relatief weinig voor dat fabrikanten mid-end smartphones als de Desire Eye voor langere tijd ondersteunen.

Selfies centraal

De Desire Eye was een smartphone waarbij de focus lag op de camera's. Zowel voorop als achterop zat een 13 megapixelcamera. Uniek was dat de selfiecamera voorop ook nog eens over een LED-flitser en een brede kijkhoek beschikte. Inmiddels zijn er verschillende smartphones die extra aandacht besteden aan de kwaliteit van je selfies, maar HTC was er met de Desire Eye als een van de eersten bij. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden