Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony geeft details Android 6.0 update vrij in video

Nieuws Sony geeft details Android 6.0 update vrij in video
Door ,

De uitrol van Android 6.0 Marshmallow voor de Sony Xperia Z5 en andere toestellen van de Japanse fabrikant is inmiddels. In een video geeft de fabrikant details over wat er allemaal wordt aangepakt.

Hoewel Android 6.0 Marshmallow inmiddels bijna een half jaar oud is, zijn veel fabrikanten nu pas de nieuwe software aan het uitrollen voor hun smartphones. Zo heeft Sony de update eerder deze maand beschikbaar gemaakt voor de Xperia Z5, waarna de komende tijd nog een flink aantal andere toestellen van de fabrikant aan de beurt komen. 

Gebruikers moeten vaak langer op de uitrol van nieuwe versies van Android wachten omdat fabrikanten ook nog allerlei aanpassingen maken. Zo hebben ze niet alleen een interface met een eigen stijl, maar ook nog unieke features die je alleen bij die fabrikant kunt vinden. Sony heeft deze week een video vrijgegeven waarin enkele van die nieuwe features uit de doeken gedaan worden.

Zo zegt Sony onder andere de camera-app aangepakt te hebben. De navigiatie binnen die app is aangepakt, en zou nu gebruiksvriendelijker moeten zijn. Daarnaast worden Google's eigen verbeteringen genoemd: je hebt meer controle over de app-permissies die je verstrekt, de accuduur op stand-by is verbeterd, en het delen van foto's en andere bestanden is makkelijker gemaakt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden