Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google brengt beveiligingsupdate uit voor Nexus-smartphones

Nieuws Google brengt beveiligingsupdate uit voor Nexus-smartphones
Door ,

We beginnen er bijna gewend aan te raken: de maandelijkse veiligheidsupdates die Google voor Android uitbrengt. De Amerikaanse firma heeft nu de updates vrijgegeven voor zowel fabrikanten als voor zijn eigen Nexus-smartphones, zoals de Nexus 5X en Nexus 6P.

Sinds het beruchte Stagefright-lek van vorig jaar is Google toegewijd aan het up-to-date houden van Android op het gebied van veiligheid. Zo konden aanvallers dankzij het Stagefright-lek in theorie een hele smartphone overnemen met een simpel mms-bericht, waardoor onder andere Google begonnen zijn met het maandelijks bijwerken van smartphones om dit soort kwetsbaarheden in de toekomst te voorkomen. 

Nu heeft Google de updates voor maart vrijgegeven, waardoor fabrikanten zoals Samsung en LG deze weer in hun eigen software kunnen verwerken. Daarnaast heeft de firma updates uitgebracht voor een reeks aan Nexus-smartphones, waaronder de Motorola Nexus 6LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P. Het lijkt er op dat de update alleen gaten en bugs onder de motorkap verhelpt: er zijn dus geen nieuwe functies of andere bruikbaarheden terug te vinden in de update.

Het kan even duren tot je de update-notificatie op jouw Nexus-smartphone krijgt doordat Google doorgaans updates gefaseerd uitrolt. Het ligt in ieder geval in de lijn der verwachting dat alle Nexus-gebruikers in de komende weken bijgewerkt zullen zijn met de laatste veiligheidsupdates. Wanneer andere fabrikanten volgen is nog onbekend.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden