Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony rolt Android 6.0 Marshmallow-update uit voor Xperia Z5-serie

Nieuws Sony rolt Android 6.0 Marshmallow-update uit voor Xperia Z5-serie
Door ,

Ondanks dat Sony een van de eerste was die een werkende versie van Android 6.0 Marshmallow beschikbaar stelde voor zijn nieuwere toestellen liet de officiële update even op zich wachten. Nu rolt de firma dan toch eindelijk de definitieve update uit naar de Xperia Z5 en zijn varianten.

In oktober begon Sony al met het vrijgeven van Android 6.0 Marshmallow-software voor zijn toestellen. Met de binaries die de Japanse firma destijds vrijgaf werd het mogelijk voor ontwikkelaars om zelf de nieuwste versie van Android werkend te krijgen op hun Sony-smartphone. Daarnaast heeft Sony ook een Marshmallow-versie voor de Xperia Z3 en Z3 Compact in de vorm van Marshmallow Concept, een programma waarin testers hun feedback rechtstreeks aan Sony kunnen doorgeven. 

Nu rolt de Japanse firma dan toch eindelijk de definitieve update naar Android 6.0 Marshmallow uit voor de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. De update voegt naast een bijgewerkte versie van alle Sony-apps ook een aantal nuttige functies uit Marshmallow zelf toe, zoals Doze voor een verbeterde batterij en het nieuwe permissiemodel voor meer controle over je eigen gegevens. Alle veiligheidsupdates tot en met februari 2016 zijn inbegrepen in deze update: of de updates van maart nog volgen is onduidelijk.

Het kan nog even duren voordat je de update-notificatie op jouw toestel ontvangt: doorgaans worden updates gespreid uitgerold. De update kan daarnaast ook via Sony's software voor PC of Mac geinstalleerd worden, maar ook hier kan het zijn dat de update niet direct te downloaden is. Wanneer Sony voor zijn oudere toestellen een update uitbrengt is op dit moment nog onbekend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden