Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Nederlandse Galaxy S6 Android 6.0 update breed uit

Nieuws Samsung rolt Nederlandse Galaxy S6 Android 6.0 update breed uit
Door , - 1 reactie

Nederlandse bezitters van een Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge kunnen vanaf dit weekend vrijwel allemaal aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. Samsung is de update nu breed aan het uitrollen.

De Android 6.0 update voor de Galaxy S6 begon eind vorige maand al voorzichtig uit te rollen in Nederland, maar lijkt inmiddels breed beschikbaar zijn. De nieuwe software is nu ook beschikbaar voor de simlockvrije versie van het toestel. Daarnaast rolt T-Mobile de update uit voor zijn versie van de Galaxy S6. Ook de Galaxy S6 Edge kan met de nieuwe software aan de slag. 

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software beschikbaar is voor jouw Galaxy S6. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid van de Marshmallow update checken door bij de Instellingen naar 'Toestel-info' te gaan en vervolgens voor 'Software-update' te kiezen. Omdat het om een forse download gaat is aan te raden alleen te downloaden via een WiFi-verbinding. Zo niet, dan ben je vrij snel door je maandelijkse databundel heen. 

Nieuw in Android 6.0

De Samsung Galaxy S6 update biedt een flink aantal nieuwe, interessante functies. Zo is het eindelijk mogelijk om de app-permissies beter te regelen. Daarmee krijg je beter inzicht in de telefoondata die je apps opvragen en vergaderen. Ook komt Android Doze met Marshmallow mee, wat de accuduur op stand-by moet verbeteren. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden