Vergelijk 2.492.447 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony introduceert stijlvolle Xperia X-serie

Nieuws Sony introduceert stijlvolle Xperia X-serie
Door ,

De Sony Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA vormen het gezicht van een compleet nieuwe line-up van Sony. Ze beschikken over nieuwe features als Adaptive Charging en Predictive Hybrid Autofocus.

Sony presenteert de drie toestellen als een evolutie voor zijn vlaggenschepenreeks. De Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA zijn alleen high-end of mid-end smartphones met imponerende prestaties. Of dit betekent dat de fabrikant afscheid neemt van de Xperia Z-serie is echter nog onbekend. Eind vorig jaar bracht het bedrijf nog onder andere de Xperia Z5 uit in deze serie.

Zowel de Sony Xperia X Performance, de Xperia X en de Xperia XA zullen in Nederland verkrijgbaar vanaf begin zomer 2016. Ze worden geleverd in vier kleuren: 'Lime Goud', 'Rose Goud', zwart en wit. Adviesprijzen zijn nog onbekend.

Slimme accu en snelle autofocus

Alle drie de toestellen maken gebruiken van nieuwe 'Adaptive Charging'-technologie, die door Sony samen met Qnovo ontwikkeld is. Deze technologie zou rekening houden met hoe jij je toestel gebruikt, en op basis daarvan het accuverbruik beter afstemmen. Volgens Sony kun je de smartphones in deze serie daardoor tot wel twee dagen zonder opladen gebruiken

Op cameragebied introduceert Sony 'Predictive Hybrid Autofocus', dat probeert voorspellend scherp te stellen. Daarmee zouden zelfs de snelste beweging scherp vastgelegd kunnen worden. Deze technologie zal alleen beschikbaar zijn in de Xperia X en X Performance, en niet in de goedkopere XA.

Xperia X

 • 5 inch scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
 • 23 megapixelcamera achterop, 13 megapixelcamera voorop
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
 • 1,8 GHz hexa-core processor, 3GB werkgeheugen 
 • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

Hoewel de Xperia X wordt neergezet als het hoofd van de familie, is het niet het krachtigste model. De Snapdragon 650 van Qualcomm zou indrukwekkende prestaties neer moeten zetten, maar zien we doorgaans eerder in de duurdere mid-range smartphones. Wel beschikt de X over prima camera's voorop en achterop en een aantrekkelijk metalen design.

Xperia X Performance

 • 5 inch scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
 • 23 megapixelcamera achterop, 13 megapixelcamera voorop
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
 • 2,2 GHz quad-core processor, 3GB werkgeheugen 
 • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

De echt indrukwekkende specificaties heeft Sony bewaard voor de Xperia X Performance. Dit is Sony's eerste smartphone met een Snapdragon 820-chipset, een van de krachtigste chipsets van het moment. De X Performance is verder nagenoeg identiek aan de gewone Xperia X.

Sony Xperia XA

 • 5 inch scherm met resolutie van 720x1280
 • 13 megapixelcamera achterop, 8 megapixelcamera voorop
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
 • Octa-core processor, 2GB werkgeheugen
 • 16GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

De Xperia XA is het instapmodel van de reeks. Dit model beschikt over hetzelfde design, maar is qua hardware een stuk minder krachtig. Zo heeft het toestel geen chipset van Qualcomm, maar van MediaTek. Het 5 inch scherm heeft een wat lagere resolutie, en de batterijcapaciteit is met 2300 mAh op papier niet al te indrukwekkend. Toch is het volgens Sony nog altijd genoeg om twee dagen zonder opladen te kunnen. 

Sony Xperia X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 12,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 13,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 14,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 17,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden