Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen aankondiging N8, maar wel Nokia C3, C6 en E5!

Door ,

Een verrassing van Nokia. Waar eigenlijk de Nokia N8 werd verwacht, toverde de fabrikant drie andere toestellen uit de hoge hoed. De Nokia C3 en C6 doken al eerder op, maar de E5 is nieuw voor ons.

Nokia's toverhoedDaar had Nokia ons even lekker beet! Eerst iedereen lekker teasen met foto's en uitgelekte specs van de Nokia N8 en vervolgens met andere toestellen op de proppen komen. Een verlate 1-aprilgrap, laten we het daar maar op houden. De drie nieuwe toestellen zijn allen zogenaamde 'messaging toestellen'. Natuurlijk ieder met haar eigen kwaliteiten, maar allen hebben een volledig QWERTY-toetsenbord, sociale netwerkintegratie en WiFi. Vooral de C6 en E5 zijn weluitgeruste toestellen. We lopen ze even alledrie voor je langs.

Nokia C3Nokia C3

De Nokia C3 dook eind januari voor het eerst op. Toen werd al duidelijk dat dit toestel zowel Bluetooth als WiFi zou meedragen. De interface wordt gevormd door Series 40. Social networks als Facebook en Twitter zijn vanaf het beginscherm toegankelijk, zodat foto's en video's gemakkelijk gedeeld kunnen worden met je vrienden. Deze foto's maak je met een 2MP camera. Andere leuke toevoegingen zijn GPS (helaas geen Ovi Maps navigatiesysteem), MP3-speler en push mail. Dit alles hoeft maar €90 (excl. belasting en subsidie) te kosten. De Nokia C3 wordt verkrijgbaar in het witgoud, grijs en roze en de release staat gepland in de maand juni. Een goedkoop, maar hip toestel voor op het strand!

Nokia C6

Nokia C6Zoals we weten, lopen de mogelijkheden op als het cijfer ander de serie-letter ook oploopt. De Nokia C6 heeft dan ook meer te bieden dan de C3. Aan de voorzijde is een 3,2 inch touchscreen toegevoegd. Met een horizontale slide-beweging komt het QWERTY-toetsenbord tevoorschijn. Ideaal voor het typen van SMSjes, krabbels of MSN-berichten. Ook qua specs biedt de C6 meer dan de C3. Dit blijkt uit de toegang tot het 3G-netwerk, een 5MP camera met flitser en een tweede camera voor video-bellen, GPS (wel met Ovi Maps navigation) en een volledig Mobile Office pakket. Ook zijn er enkele leuke functie voor de camera toegevoegd zoals geotagging, gezicht- en glimlachherkenning. Dit alles draait op Symbian^1 S60 OS. Hij zal vanaf juli te verkrijgen zijn in het zwart en wit en moet ongeveer €180 (excl. belasting en subsidie) gaan kosten. De C6 doet me sterk denken aan de Nokia N97. Het design is vrijwel identiek, de specs wijken ook niet veel af, maar de C6 is zo'n €200 goedkoper. Ik zou wel weten voor welk toestel ik zou gaan!

Nokia E5Nokia E5

De E in de naam betekent meestal een 'economy phone', oftewel zakelijke telefoon. Dit geldt inderdaad ook voor de Nokia E5. Qua design heeft hij wat weg van een gepopulariseerde Nokia E72 of Nokia E63. Als we kijken naar de functies, dan hangt hij tussen deze twee toestellen in. Volgens de fabrikant is het een toestel dat schakelen tussen je zakelijke en privé-leven mogelijk maakt. Het combineert de meest noodzakelijk businessfunctie (zoals GPS met Ovi Maps navigatiesysteem, push mail, WiFi en 3G) met de populaire conversatieopties (als social network integratie, messenger en Google Talk). Ook heb je de beschikking over een zeer goede 5MP camera, MP3-speler en Bluetooth. Toch lijkt me dit een toestel - voornamelijk door het gebrek aan een Mobile Officepakket en dual-sim - dat meer geschikt is voor particulieren dan voor zakenmensen. De kosten moeten net als de C6 liggen rond de €180. Je kunt vanaf augustus kiezen uit een lichtblauw, koperbruin, zwart en wit model.

De teleurstelling van het niet presenteren van de Nokia N8 is voor mij weggespoeld door de aankondiging van deze drie messaging toestellen. Het zijn stuk voor stuk toestellen die op onze prijs-kwaliteit pagina hoog kunnen gaan scoren. Voor zowel de Nokia C6, de C3 als de E5 geldt dat zij wederom wijzen op het toenemend belang van sociale netwerken in de mobiele telefoniesector.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden